Veelgestelde vragen

Terug naar overzicht Algemeen Hoe wordt de waarde van uw voertuig bepaald?

Hoe wordt de waarde van uw voertuig bepaald?

Elke aanmelding op onze site wordt zorgvuldig doorgenomen door een van onze experts. Vervolgens wordt de waarde geschat aan de hand van de volgende criteria:

  • Staat van uw voertuig
  • Waarde vergelijkbare modellen
  • Handelsprijzen

Staat van uw voertuig

De staat van uw voertuig wordt beoordeeld aan de hand van de aangeleverde informatie & foto's. Zorg daarom altijd dat de informatie volledig is, u foto's aanlevert waar het voertuig goed wordt gepresenteerd en eventuele schades goed zichtbaar zijn op de aangeleverde foto's.

Waarde vergelijkbare modellen

Onze experts gebruiken diverse websites om uw voertuig op waarde te schatten. Daarbij wordt gekeken naar de prijs van vergelijkbare modellen. Daarnaast hebben onze experts jarenlange ervaring en weten op basis hiervan de gemiddelde waarde van uw voertuig te bepalen.

Handelsprijzen vs particuliere verkoop

Tot slot is het belangrijk om te weten dat OSW uitsluitend met erkende dealers werkt. Wij verkopen uw voertuig nooit aan een particulier. Daardoor zal er nooit aan de deur onderhandeld worden over de afgesproken prijs. Keerzijde is dat dealers nooit particuliere prijzen zullen betalen voor uw voertuig. Houd er dus rekening mee dat u bij ons handelsprijzen zult krijgen voor uw voertuig. Handelsprijzen liggen lager dan particuliere prijzen, omdat dealers ook willen verdienen aan een voertuig en er verschillende kosten gemaakt worden voor het ophalen en klaar maken van het voertuig.