Blogs

Tour motor

Geplaatst: 14 maart 2024
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Motor
Tour motor

Als je jong bent, kan het je waarschijnlijk niet snel genoeg gaan. Met je motorrijbewijs vers op zak zoek je waarschijnlijk naar een snelle motor die je een adrenalinekick geeft, zoals een BMW, Honda, Kawasaki of Yamaha sportmodel. Maar naarmate de jaren slijten - voor zowel jou als je snelle motor - wil je misschien op zoek naar een wat traditioneler model. Je komt dan al gauw uit bij een tour motor: daar kan je lekker rechtop zitten en het geeft wat meer comfort. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende toermotoren.

Wat is een tour motor?

Een tourmotor is een type motorfiets dat specifiek is ontworpen voor lange-afstandsreizen en comfortabel rijden. Deze motorfietsen zijn ontworpen met het oog op comfort, stabiliteit, opslagcapaciteit en voorzieningen voor de rijder en eventuele passagiers.

Ze hebben - ten opzichte van de sportmodellen - vaak een hoger stuur en een ruim, comfortabel zadel. Door het kuipwerk en de windschermen ben je als rijder beter beschermd tegen wind. Ook hebben ze over het algemeen een grotere brandstoftank en meer opbergmogelijkheden. Zoals de naam al een beetje verraadt, is de tourmotor heel geschikt voor lange afstanden of motorvakanties.


“Een tour motor rijdt ten opzichte van een sportmodel een stuk comfortabeler. Vanwege het hogere stuur, het comfortabelere zadel en windscherm.”


Wat is de beste toermotor?

De “beste tourmotor” is natuurlijk een relatief begrip. Op basis van persoonlijke voorkeuren, rijstijl, budget en beoogd gebruik kun je zelf het beste kiezen. We zetten een aantal tour motors voor je op een rijtje die goed beoordeeld worden:

BMW R1250RT tour motor

Deze BMW-tourmotor is bekend om zijn comfortabele zitpositie, geavanceerde technologie en krachtige Boxer-motor. Het biedt een uitstekende windbescherming, een ruim zadel en geavanceerde functies zoals elektronisch instelbare vering en een optioneel navigatiesysteem.

Honda Gold Wing tour motor

De Honda Gold Wing staat bekend als een van de meest luxueuze en comfortabele toermotoren op de markt. Met zijn krachtige zescilindermotor, royale bagageopslag, geavanceerde elektronica en optionele functies zoals airbags en een DCT-transmissie, is de Gold Wing ideaal voor het afleggen van lange afstanden.

Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic tour motor

Voor liefhebbers van cruisen en touring biedt de Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic een comfortabele rit, kenmerkende stijl en krachtige prestaties. Het beschikt over een iconisch design, krachtige V-twin-motor en geavanceerde elektronica voor comfort en gemak tijdens lange ritten.

Kawasaki Concours 14 tour motor

De Kawasaki Concours 14 is een sporttourer die bekend staat om zijn uitstekende prestaties, comfort en handling. Met zijn krachtige viercilindermotor, verstelbare ruit en ruime zadel, is de Concours 14 geschikt voor zowel langeafstandsreizen als sportief rijden.

Yamaha FJR1300 tour motor

De Yamaha FJR1300 is een populaire sport tourer. De motor biedt een uitstekende balans tussen sportieve prestaties en tourcomfort, waardoor het ideaal is voor motorrijders die lange ritten willen maken. Ga je lange afstanden maken waarbij je door verschillende soorten landschappen rijdt? Dan kan je het beste kiezen voor een ‘all road motor’. Bekende merken die hier series van hebben zijn onder andere de BMW GS-serie, KTM Adventure, Triumph Tiger, Honda Africa Twin en Ducati Multistrada.

Je snelle exemplaar inruilen voor een tour motor?

Wordt het tijd voor een comfortabeler exemplaar waarmee je langere afstanden kunt afleggen? Via OSW kun je je motoroccasion gratis, snel en gemakkelijk verkopen. Zorg dat je de volgende zaken regelt om tot een succesvolle verkoop te komen:

  1. Check op bekende verkoopplatforms zoals Marktplaats voor welke prijs vergelijkbare motoren worden verkocht: zo kun je een verkoopprijs bepalen
  2. Check je huidige motorverzekering: gaat je premie omhoog of omlaag met de nieuwe motor - of kun je beter overstappen naar een andere verzekeraar?
  3. Verkoop je een motor die je mag rijden met rijbewijs B? Let dan goed op of je de nieuwe motor mag rijden - of haal je motorrijbewijs!
  4. Maak duidelijke foto’s (vanuit alle hoeken) van je motor en zet eventuele beschadigingen op de foto. Dat voorkomt teleurstellingen op een later moment.
  5. Vul je kenteken in op deze pagina en verstuur je aanvraag
  6. Wacht biedingen af: die ontvang je binnen 24 uur in je inbox
  7. Bepaal of jij je motor verkoopt voor die prijs - geheel vrijblijvend
  8. Binnen 1 week regelen wij de betaling, vrijwaring & ophalen van je motor

Ontdek wat jouw motor waard is


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Optimaal brandstofrendement en sportieve prestaties met de juiste bandenspanning voor je motor
Optimaal brandstofrendement en sportieve prestaties met de juiste bandenspanning voor je motor
29/02/2024
Nog even en je kunt je motor weer uit de winterstalling of garage halen. Je kunt niet wachten om dat loeiharde geronk te horen als je het gas vol opentrekt - en de geur van verbrand rubber op het asfalt op te snuiven. Maar voordat je je motorjack dichtritst, je helm opzet [...]
Wat is de beste all road motor?
Wat is de beste all road motor?
23/11/2023
Het ene moment slalom je tussen de stilstaande auto’s door in de file, het andere moment scheur je over zandwegen in de natuur. Motorrijden geeft je veel vrijheid en je kunt er alle kanten mee op: van een fijn vervoermiddel naar je werk tot een avontuurlijke [...]
De droom van de sportieve motorrijder: een naked bike Yahama
De droom van de sportieve motorrijder: een naked bike Yahama
05/10/2023
Vanaf het moment dat je lessen mocht nemen wist je het: jij wilde je motorrijbewijs halen. De vrijheid om tussen de file door te flitsen en het gas vol open te draaien op een lege weg zag je al helemaal voor je. En als sportieve motorrijder kwam een aantal jaar geleden [...]