Blogs

Wat is de beste all road motor?

Geplaatst: 23 november 2023
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Motor
Wat is de beste all road motor?

Het ene moment slalom je tussen de stilstaande auto’s door in de file, het andere moment scheur je over zandwegen in de natuur. Motorrijden geeft je veel vrijheid en je kunt er alle kanten mee op: van een fijn vervoermiddel naar je werk tot een avontuurlijke motorvakantie. Hierbij staat veiligheid altijd voorop: je bent een stuk kwetsbaarder op de motor dan in de auto. Daarom wil je op ieder type wegdek voldoende grip hebben met je motorbanden. Een allroad motor is dan de beste keuze. In dit artikel vertellen we wat de beste all road motor is.

Wat is een all road motor?

Een allroad motor is geschikt om te rijden op zowel verharde als onverharde wegen. Met deze motoren rijd je probleemloos en veilig over asfaltwegen, grindwegen, modderige paden en andere ruwe ondergronden. Ga je op zoek naar een all road motor, bekijk dan of de motor is voorzien van de volgende kenmerken:

  • Verhoogde bodemvrijheid: Allroad motoren hebben meestal een verhoogde bodemvrijheid. Dit is de ruimte tussen het laagste punt aan de onderkant van de motor en de grond. Hierdoor is de kans kleiner dat de onderkant van de motor beschadigd raakt door schade of andere obstakels op de weg.
  • Duurzaamheid: Ze zijn gebouwd om bestand te zijn tegen de uitdagingen van offroad-rijden, inclusief schokken en stoten.
  • Krachtige motor: Allroad motoren hebben doorgaans krachtige motoren om snelheid te leveren, zowel op de weg als offroad.
  • Voldoende cilinderinhoud: Motoren met een grotere cilinderinhoud hebben meer vermogen en zijn beter geschikt voor offroad rijden.
  • Offroad-bandenset: All road-motoren hebben meestal een extra offroad-bandenset voor extra grip op losse ondergrond.
  • Comfortabele zithouding: Allroad motoren hebben meestal een comfortabele en rechtopstaande zithouding voor lange ritten en beter zicht op de weg.
  • Bagagemogelijkheden: Veel allroad motoren worden geleverd met bagagedragers om mee te nemen tijdens langere trips.

“Essentieel als je off-road gaat touren: een off-road bandenset die zorgt voor meer grip en die extra profieldiepte heeft.”


Offroad

Benieuwd wat je motor waard is?

De beste all road motoren

Ga je op motorvakantie? Kies dan voor een all road motor. We hebben de beste all road-merken al voor je uitgezocht:

BMW GS-serie motoren

De BMW GS-modellen - waaronder de BMW R 1250 GS en de BMW F 850 GS, staan bekend om hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Ze zijn zeer geschikt voor lange-afstandsreizen en offroad-avonturen.

KTM Adventure motoren

Zeg je offroad en krachtige motoren, dan zeg je KTM. KTM heeft een Adventure-serie, dit zijn speciale all road motoren. De KTM 1290 Super Adventure en de KTM 790 Adventure zijn ideaal om mee door de modder te scheuren.

Honda motoren

Honda motorrijders zijn blije motorrijders. Dit merk wordt geroemd om de prijs en betrouwbaarheid. Daarnaast heeft Honda een speciale allroad motorlijn: De Africa Twin. Dit is een van de meest veelzijdige allroad motor op de markt. De bekendste is de Honda CRF1100L Africa Twin.

Triumph Tiger Motoren

Zoek je een motor met een mix tussen klassiek en modern design? Dan is de Triumph-motor het beste allround model voor jou. Met deze motor val je zeker op! Daarnaast is de Tiger-serie (de Tiger 1200, 900 GT Pro, Tiger 900 Rally Pro en Tiger 900 Rally) geschikt voor comfort en prestaties op én naast de weg.

Ducati Multistrada

Trek jij het liefst het gas van je motor vol open, om over het wegdek te scheuren? Ducati motoren staan bekend om hun sportieve prestaties en uniek en herkenbaar design. De Ducati Multistrada-modellen, zoals de Ducati Multistrada 1260 Enduro, biedt een mix van sportieve prestaties en offroad-capaciteiten.

Naast deze populaire modellen zijn de Kawasaki Versys-serie, de Suzuki V-Strom-serie en Yamaha Tenere-serie geschikte allroad-motoren. Vanuit deze selectie kun je motorzaken bezoeken, proefritten maken en ontdekken welke allroad motor het beste voldoet aan jouw wensen en budget.

Je oude motor verkopen?

Wil je van je motor af en inruilen voor een allroad-model? Wordt de motorverzekering te duur, hang je de helm aan de wilgen of wil je juist je allroad motor verkopen? Via OSW verkoop zonder gedoe en snel je motor. Van Kawasaki tot Suzuki en van Ducati tot Triumph: je kunt alle motormerken bij ons verkopen. Het enige wat je hoeft te doen is het kenteken van je motor op deze pagina in te vullen en je advertentie vrijblijvend te publiceren. Binnen 24 uur ontvang je het hoogste bod en jij bepaalt of je je motor voor die prijs verkoopt. Geheel gratis voor jou als verkoper. Is de verkoop rond? Wij regelen de betaling, het overschrijven en ophalen van de motor.

Ontdek wat jouw motor waard is


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Je telefoon gebruiken in de auto in 2023: hoe duur komt het je te staan?
Je telefoon gebruiken in de auto in 2023: hoe duur komt het je te staan?
28/09/2023
Tijdens het rijden even de bestemming in je routeplanner aanpassen, voor het stoplicht snel een appje beantwoorden of op luidspreker met de telefoon in je hand een telefoongesprek voeren. Vaak overschat je je eigen rijkunsten en denk je dat deze kleine - vaak in je hoofd [...]
Hoelang kun je niet autorijden na deze operaties?
Hoelang kun je niet autorijden na deze operaties?
29/04/2022
Bij een voorbereiding op een operatie komt veel kijken. Het is spannend en kan mentaal veel met je doen, maar je moet ook alles praktisch regelen. Zeker omdat de meesten van ons een druk leven hebben en wellicht ook een gezin. Kun je jezelf dan een lift naar het [...]
Snelheidsbegrenzer vanaf juli 2022 verplicht in auto
Snelheidsbegrenzer vanaf juli 2022 verplicht in auto
15/04/2022
Er zijn een hoop systemen bedacht om te zorgen dat men niet te hard rijdt. Echter gaat het systeem ISA, de intelligente snelheidsassistent, een stap verder en kun je niet meer ongemerkt te hard rijden. Mocht je daar geen trek in hebben, kun je je nieuw ontwikkelde auto [...]