Blogs

Een mobilhome huren. Dit zijn de 5 voordelen

Geplaatst: 30 mei 2024
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Camper
Een mobilhome huren. Dit zijn de 5 voordelen

Kamperen in eigen land is tegenwoordig echt 'in'. Veel Belgen kiezen ervoor om de pracht van hun eigen land te ontdekken met een camper. ‘Mobilhome’ is niet voor niets massaal opgezocht in de zoekmachines en op 2dehands.be. Nu is een mobilhome kopen niet iets wat je zomaar doet. Dit is een investering met oog op een potentieel jarenlange verbintenis. Gelukkig kan je ook een mobilhome huren!

Met de voorzieningen en restaurants op campings die het hele jaar door open zijn, is een vakantie met een mobilhome in eigen land zeer aantrekkelijk. En dat is te merken, want Belgen zijn massaal op zoek naar een vakantiebestemming binnen eigen land en willen misschien toch wel eens de camping uitproberen.

Voordelen van een mobilhome huren

Een doorgewinterde kampeerder weet hoe het zit: een caravan of mobilhome koop je niet zomaar. Het is een (grote) investering, waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Dit doe je niet als je niet zeker bent van je standpunt over kamperen of de aanschaf van zoiets als een camper. Om goed te kunnen inschatten of een mobilhome voor jou het geld, het onderhoud en de stalling waard is, kan je ook overwegen om er een te huren, en een mobilhome huren doe je natuurlijk bij Goboony. Al is het maar voor dit seizoen. Dit zijn de voordelen.

 1. Een voordelige manier om een mobilhome uit te proberen

  Een eigen mobilhome kost geld. Denk aan verkeersbelasting, stallingskosten, de verzekering en het overige onderhoud. Dit schrikt de kampeerliefhebber meestal niet af, omdat een camper (en caravan) garant staan voor jarenlang voordelig vakantieplezier. Een mobilhome huren geeft je de gelegenheid om zonder vaste financiële verplichtingen te beslissen of je dit ervoor over hebt.

 2. Voor korte of langere tijd een mobilhome huren

  Wil je er gewoon even tussenuit? Of was je van plan om komende grote vakantie op je gemak door België te toeren? Als je een mobilhome huurt, dan maakt dit niets uit, omdat je zelf kunt bepalen voor hoelang je dit gaat doen. De meeste verhuurbedrijven hanteren wel een minimale huurtijd van twee weken in het hoogseizoen.

 3. Brandstof

  Bij veel verhuurbedrijven zitten de brandstofkosten bij de huurprijs inbegrepen. Hoeveel hangt af van de tijd dat je huurt. Als je onverhoopt toch meer kilometers rijdt dan wat het bedrijf als ‘vrij’ heeft aangegeven, dan betaal je een meerprijs per kilometer.

 4. De service

  Als je een eigen mobilhome hebt, dan moet je er zelf voor zorgen dat je voertuig is schoongemaakt, opgepoetst en gecontroleerd voordat je op vakantie gaat. Een verhuurbedrijf zorgt dat alles geregeld is en dat je klaar bent om te vertrekken. Zaken zoals gasflessen, toiletvloeistof en alle overige benodigdheden worden bij de mobilhome meegeleverd. Je hebt dus letterlijk nergens omkijken naar en kunt jezelf met een gerust hart vertrouwd maken met wat je tijdens een vakantie met een mobilhome echt nodig hebt.

 5. Zonder verplichtingen een mobilhome proberen

  Wanneer je, zonder enige ervaring, een vakantie met je eigen mobilhome probeert, kan het geheel nogal overweldigend zijn. Een huurcamper maakt je op een veilige en rustige manier vertrouwd met wat er bij een dergelijke kampeervakantie komt kijken. Dit maakt de overstap naar het uiteindelijke kopen een stuk makkelijker. Niet te vergeten dat je de allereerste keer met je eigen mobilhome al een stuk zelfverzekerder op pad gaat.

Waar ga jij naartoe op vakantie dit jaar en zou je een huurmobilhome overwegen?


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Voertuig verkopen

Relevante artikelen